Oldal kiválasztása

Kíváncsi voltam, hogy Ti hogyan blogoltok, milyen rendszert használtok, hogyan állítjátok be a dizájnt, milyen az egység a tartalom és a kinézet közt. Ezért a Facebook oldalamon egy felhívást tettem ki, amiben megkértem a blogoló lányokat, hogy mutassák meg, most hol tartanak a blogolással és én készítek egy tízes listát, amelyben a számomra legszebbnek találta 10 blog fog szerepelni. Ebből lett ez a lista, ami végül 12 blogot tartalmaz. Nem hagyhattam ki, így csináltam egy olyan listát is, amiben csak a tartalom volt a központban. Itt nincs éles határ. Aki ebben a listában szerepel, természetesen a tartalomra is nagy hangsúlyt fektet! El kell mondanom még az elején, hogy a sorrend az első három helyezett után már szinte random módon alakult. Lehetett volna egy megosztott 4. helyezett a többi leányzó blogja együtt.

De most nézzük a szerintem legszebb blogokat.

1.  Mégmentesebb

 

Nálam az abszolút favorit! Dizájn szempontjából nagyon összeszedett, szép blog. Tetszik, hogy nincs túlcsicsázva, csak két fontot használ, a színek gyönyörűen megjelennek végig a blogon, de csak annyira, amennyire szükséges. A blogot a képek uralják, én ámuldozva nézegettem őket és minden ételt azonnal meg akartam kóstolni. Persze, a téma is közel áll hozzám, sajnos tejtermék-mentes diétát kell követnem. Épp ezért az én saját listámat mutatom most be Nektek.

Szeretem a WordPress-t, mindenkinek ajánlom blogolásra. Írok erről is bővebben, hogy miért… Nagyon egyszerűen testre szabható, kis dolgokkal is személyessé tehetjük a blogunkat.

 

2. Anyabőrben 

Azt hiszem, hogy egy blogspot oldalt széppé tenni nem kis feladat! Ez teljes mértékben sikerült Fanninak! Ráadásul úgy, hogy nem ment a tartalom rovására sem. És még logója is van, igazán imádni való!

 

3. Reni Beauty and Fashion

 

Egy gyönyörű blogspot-os oldal. Azt hiszem, amit lehetett, azt Reni kihozta belőle.  Gyönyörű fotók, szép elrendezés, rendezett tartalom, egységes színek, egységes megjelenés.  Igazán átlátható blog, a kedvenc fekete-fehér kombinációmmal.

 

4. Inspirállak 

 

Tökéletes címválasztás, hisz igazán inspiráló Viki blogja! Amikor először megláttam, tudtam, hogy be fog kerülni a listámba! Az arany-fehér dominancia gyönyörűen jelenik meg végig a blogon, látszik, hogy tudatos tervezés eredménye. A fotókollázsok nagyon jók a blogon, egy-egy képen több dolgot is be lehet mutatni. Nagyon tetszenek a sok fotós bejegyzések és így mégsem tűnik olyan nagynak egy-egy kép. Tartalmilag is kifogásolhatatlan, bár itt most ez nem volt igazán szempont. Példaértékű blog Vikié is!

 

5. Music & Me

 

Ismét egy WordPress blog és ismét imádom! Nagyon szeretem azokat a blogokat, ahol nem a teljes bejegyzés, hanem csak egy kis bevezető és egy szép nagy kép jelenik meg a főoldalon. Nekem így sokkal átláthatóbb egy-egy blog. Nem kell végigtekernem a teljes bejegyzést, ha annyira nem érdekel, hanem pár sorból látom, hogy érdemes-e kattintani vagy nem. Évánál is az arany-fehér kombináció jelenik meg, valamiért ez nálam is nagy kedvenc a blog oldalak (és egyéb csajos weboldalak) dizájnolásakor. Sokkal szebben meg lehet jeleníteni, mint az ezüstöt, nagyon szépen mutat a monitoron is. Nagyon jó sikerült dizájn ez is!

 

6.  Ételérzés 

 

Kriszti oldalán jártam már korábban is, sőt volt egy ingyenes mini-kurzusa is, ami emali-ben jött, azt végig is olvastam. Már akkor nagyon tetszett az oldala, itt is látni, hogy profi, hozzáértő szakember keze van a dologban. Ő is WordPress sablont használt, a szokásos ízléses, finom, de látványos dizájnná alakítva. Szép, harmonikus a színösszeállítás, a fontok olvashatóak, jól tagolt az oldal. A tartalom is kedvenc, bár ahogy számomra is meglepő módon kiderült – úgy tűnik, szeretem a gasztroblogokat.

 

7.  Habfürdő 

 

 

Nem hiába a WordPress az egyik legnépszerűbb blog motor a világon, Réka is ezt választotta. Nagyon szépen testre szabta a sablont, tetszik, hogy végig megmarad a vidám hangulat, ahogy beljebb haladok a blogon és egyre tovább olvasok. A fotók is nagyon profik, a színei is illenek nagyon a témához és a személyiségéhez is. Maximálisan jó az elrendezés, a szerkesztés. Nagyon tetszik!

 

8. Daremo

 

 

Ő is nagy kérdés volt, hogy melyik kategóriába kerüljön, hiszen abszolút a tartalom, sőt, maga az írás a lényeg Kamillánál. Magával ragadó történetei köré egy szép dizájn is készült. Megszokott WordPress minőség, mondhatnám akár.  El kell mondanom, hogy a felhasználóknak, most épp a blog olvasóinak fontos, hogy mindent a megszokott helyen találjanak egy-egy weboldalon. Ha blogot nézegezek, akkor a fenti menü, és a jobb oldalon található oldalsáv szinte kötelező elem. Ott fogom keresni a blogger fotóját, a Rólam részt, a címkéket és a régebbi bejegyzések listáját is. Nagyon jó látni, hogy slider-ben jön a bejegyzések ajánlása, én is alkalmaztam ezt a megoldást néhány blog dizájnban.

 

9. Borarti 

 

 

Az egész oldal dizájnja egyedi és magával ragadó. Tökéletes példa a WordPress egyedi dizájn kialakítására. A tartalomkezelő rendszert meghagyjuk, de mi építjük fel az oldalt. Olyan lesz, amilyet megálmodtunk, nincsenek kompromisszumok. Nekem az első szó, ami eszembe jutott, amikor megláttam a főoldalt, az volt, hogy WoW! Persze, elméletben csak a blogot kellett volna néznem, de nem tudtam megállni, hogy ne nézzek szét. A könyvborító, a logó, a színek, minden egyes elem tükrözi a profi kéz munkáját. És igen, a tartalom is épp olyan, ami nekem nagyon is megfelelő.

 

10. Konyhalál

 

 

Még egy nagy kedvenc. Említettem már, hogy szeretem a gasztro blogokat? Őszintét csodálom azokat a nőket, akik jól főznek. Akik ráadásul még szépeket is főznek, azok előtt szó szerint leborulok! És ha mindezt még meg is mutatják a világnak, akkor úgy érzem, hogy nekem is tovább kell adnom és megmutatnom Nektek! Cafeblog-os blogból nagyon nehéz igazán szépet és egyedit kihozni. Látszik, hogy Linda törődött a fontokkal,  a színekkel, az összhanggal.

 

+1. Szotyiművek 

 

 

Na ne… még egy gaszrto blog? Igen! Bea is megmozgatott mindent, ami a blog.hu-nál lehetséges. Kihozott belőle mindent, amit lehetett, mindezt úgy, hogy a visszafogottság és az elegancia végig megmaradt. Nagyon nehéz úgy szép blogot csinálni, hogy csak minimális beleszólásunk van az elrendezésbe, a kinézetbe. De itt  a fotók rengeteget számítanak! Ami Beán múlt, az megtette és ha csak csodálkozni akarok, akkor is az ő blogját nyitom meg, mert csoda-fotói ellenállhatatlanok.

 

+2. Mia Baté 

 

Mia blogját azért választottam, mert igazi egyedi elrendezést használ a blogján. Szeretem ezt a 3 oszlopos kialakítást, eltér a megszokott 2/3 – 1/3-as elrendezéstől. Nagyon tetszik, hogy a fotóin filtert használ, amitől kap egy nagyon egységes kinézetet az egész blog. És persze az, hogy angolul blogol, számomra plusz pont (plusz kettő).  Betűtípust is nagyon ügyesen választott, ahogy meg van írva: talpas a címekhez és talp nélküli a szöveghez. Szép nagyon az összhatás!

 

 

Lányok!

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki megmutatta a blogját! Aki nem került be, az nem azért, mert az övé nem szép vagy ne lenne jó a tartalma! Egyszerűen ennyi volt a keret. Szívem szerint minden blogot kitettem volna ide, hadd olvassák minél többen.

Akinek tetszett ez a játék, figyelje a blogot vagy a Facebook oldalamat, mert tervezek még hasonlót, van lehetőség megmutatni magatokat a jövőben is!